Συνάντηση Τσακαλώτου με Σολτς στο Βερολίνο

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 10:17
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε επίσκεψή του στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς. 

Από την έντυπη έκδοση

Το θέμα του ελληνικού χρέους αναμένεται να συζητηθεί κατά κόρον το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε επίσκεψή του στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς. Αυτή η συνάντηση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμη, αλλά από τα λεγόμενα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μένει ανοικτό το ενδεχόμενο η συνάντηση να γίνει πριν από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στο Βερολίνο. Πρακτικά, ο χρόνος είναι ελάχιστος.

Η Εαρινή Σύνοδος θα κορυφωθεί στις 20-22 Απριλίου και σε αυτό το διάστημα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύγκληση του «Ουάσιγκτον Γκρουπ», σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια πρώτη σύγκλιση απόψεων των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ στο θέμα διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν στο να υπάρξει τελικώς συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Ρυθμιστής» των εξελίξεων θα είναι ο γαλλικός μηχανισμός διευθέτησης του χρέους. Και στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις τάξεις των ευρωπαϊκών θεσμών εκτιμούν ότι η σύνδεση των μέτρων για το χρέος με την πορεία του ΑΕΠ θα γεφυρώσει τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν στις δύο όχθες του Ατλαντικού σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή δήλωση του κ. Τσακαλώτου στην «Εφ. Συν.» ότι «θα υπάρχει ένας μηχανισμός που θα λέει ότι ο χρόνος (σ.σ.: αποπληρωμής του χρέους) παρατείνεται αν η ανάπτυξη δεν είναι ικανοποιητική. Αν είναι κανονική, τότε θα πληρώνεται αυτό που έχει συμφωνηθεί. Καλύπτεται έτσι το ΔΝΤ που έχει δυσοίωνες προβλέψεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα