Ο Αλ. Πιλάβιος πρόεδρος της Ομάδας ECONET

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 17:10

Ο κ. Αλέξιος Πιλάβιος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εξελέγη πρόεδρος της ECONET.

Τη συγκρότηση της ομάδας ECONET αποφάσισε η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (Commission of European Securities Regulators - CESR), σε συνέχεια της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της νομοθετικής και κανονιστικής φάσης του Σχεδίου Δράσης για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (Financial Services Action Plan - FSAP).

Οι άμεσοι στόχοι του ECONET είναι μεταξύ άλλων:

· Να βελτιώσει τις δυνατότητες της CESR να διεξάγει οικονομική ανάλυση των τάσεων των αγορών και να αναδεικνύει τους πιο σοβαρούς κινδύνους στις αγορές κινητών αξιών που είναι, ή μπορεί να αναδειχθούν, ιδιαίτερα σημαντικοί για τα μέλη της CESR. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στη CESR να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο αριθμό δεσμεύσεων για υποβολή εκθέσεων προς την Επιτροπή Οικονομικών & Χρηματοοικονομικών Θεμάτων (Economic & Financial Committee -EFC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

· Να αξιολογήσει μεθόδους, και καταλλήλως, να αναπτύξει και να διατηρήσει την προσέγγιση της CESR να χρησιμοποιήσει αναλύσεις κόστους-ωφελείας και γενικότερων επιπτώσεων σε διάφορες πρωτοβουλίες που η CESR θα αναλάβει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα