Ινδία: Μεγαλύτερη των προβλέψεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 11:45

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ των προβλέψεων αύξηση σημείωσε τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή της Ινδίας, καθώς οι τσιμεντοβιομηχανίες διπλασίασαν την παραγωγή τους για να στηρίξουν τη σημαντική αύξηση των κατασκευών και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Maruti Udyog Ltd., κατασκεύασαν περισσότερα αυτοκίνητα.

Η παραγωγή στις βιομηχανίες, τις εταιρείες κοινής ωφελείας και τα ορυχεία αυξήθηκε 9,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι αύξησης 11,1% τον Μάϊο (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Ν. Δελχί. Κατά μέσον όρο, 14 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ινδίας θα σημείωνε αύξηση 9,4%.

Η οικονομία της Ινδίας, ύψους 775 δισ. δολ., αναπτύχθηκε με ρυθμό 9,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, στρογγυλεύοντας τον ρυθμό ανάπτυξης για το σύνολο της χρήσης στο 8,4%, τον ταχύτερο μετά την Κίνα, μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.

Η παραγωγή των βιομηχανιών αυξήθηκε 10,5% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και των ορυχείων κατά 4,8%, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Η παραγωγή ηλεκτρισμού σημείωσε άνοδο 4,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα