BETANET: Κοινό ομολογιακό δάνειο 20 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 12:21

Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου συνολικής ονομαστικής αξίας 20.000.000 ευρώ και διάρκειας έξι ετών, ανακοίνωσε η ΒΕΤΑΝΕΤ.

Η διοίκηση της εταιρείας υπέγραψε τη σύμβαση κάλυψης του κοινού ομολογιακού δανείου με το σύνολο των όρων έκδοσης και πρωτογενούς διάθεσής του.

Διοργανώτρια τράπεζα και διαχειριστής πληρωμών είναι η ALPHA Bank και οι Ομολογιούχοι Δανειστές που θα καλύψουν πρωτογενώς την ως άνω έκδοση είναι οι ακόλουθες τράπεζες: Alpha Bank, EFG Eurobank Ergasias, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Λαϊκή Τράπεζα, First Business Bank (FBB) και ASPIS BANK.

Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, το προϊόν του εν λόγω κοινού ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί εν μέρει κατά 9 εκατ. ευρώ για την πρόωρη εξόφληση του υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου διοργανώσεως της EFG Eurobank Ergasias, εν μέρει κατά 8 εκατ. ευρώ για την μετατροπή μέρους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας σε μακροπρόθεσμο, ενώ τέλος το εναπομείναν ποσό των 3 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για τη χρηματοδότηση εταιρικών της αναγκών.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω έκδοση λήγει σε διάρκεια 6 ετών από την κάλυψή της. Το εν λόγω Κοινό Ομολογιακό Δάνειο, δεν είναι εμπραγμάτως ασφαλισμένο, ενώ οι όροι εκδόσεως αυτού, σε επίπεδο αναληφθεισών (θετικών και αρνητικών ) υποχρεώσεων εκ μέρους του Εκδότη (εταιρεία) είναι οι συνήθεις σε παρόμοιες εκδόσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα