ΕΕΤΤ: Εκτακτοι έλεγχοι σε τηλεπικοινωνιακές εταιρείες

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 15:37

Σειρά έκτακτων επιτόπιων αυτεπάγγελτων ελέγχων - αυτοψιών στα γραφεία τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων διεξήγαγε τις τελευταίες ημέρες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Στο πλαίσιο των διεξαχθέντων ελέγχων, τα συγκροτηθέντα με απόφαση του Προέδρου της ΕΕΤΤ ελεγκτικά συνεργεία διενήργησαν αυτοψίες, έλαβαν στοιχεία και έγγραφα και συγκέντρωσαν από το προσωπικό των ελεγχθεισών εταιρειών πληροφορίες, σχετικές με το αντικείμενο του ελέγχου.

Αντικείμενο των συγκεκριμένων ελέγχων ήταν η διαπίστωση αφενός της συμμόρφωσης των ελεγχθεισών εταιρειών με τις υποχρεώσεις τους ως παρόχων δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και αφετέρου της διασφάλισης των δικαιωμάτων των συνδρομητών – καταναλωτών, στην κατεύθυνση της προστασίας τους από αθέμιτες και καταχρηστικές εμπορικές πολιτικές.

Τα συγκεντρωθέντα στοιχεία και πληροφορίες ήδη τυγχάνουν επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕΤΤ. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβατικές συμπεριφορές, θα ακολουθήσει η διαδικασία της κλήσης σε ακρόαση των εμπλεκομένων εταιρειών ενώπιον της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, προκειμένου να επιβληθούν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα