H χειρότερη συνεδρίαση των δύο τελευταίων εβδομάδων στη Wall Street

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 23:10
UPD:23:13
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Traders work on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., April 5, 2018. REUTERS/Brendan McDermid

Tη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και δύο εβδομάδες βίωσε σήμερα η Wall Street, καθώς κλιμακώθηκε η σινο-αμερικανική εμπορική διαμάχη, με την εξαγγελία του Ντόναλντ Τραμπ ότι εξετάζονται νέοι δασμοί ύψους 100 δισ. δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές. Οι επενδυτές ετράπησαν σε μαζική φυγή, με τον Dow Jones να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά περισσότερο από 720 μονάδες. 

Ο δείκτης με τα 30 βαριά χαρτιά της Wall Street έκλεισε τελικά με πτώση 593 μονάδω ή 2,34% και σε εβδομαδιαία βάση παρουσιάζει απώλειες 0,7%, παρά την άνοδο σε τρεις συνεδριάσεις (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη). Βρίσκεται δε 3,15% χαμηλότερα από τις αρχές του έτους. Τα μεγαλύτερα βαρίδια στη σημερινή συνεδρίαση ήταν οι μετοχές των Caterpillar και Boeing. 

Πτώση 2,3% παρουσίασε ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο έχουν μεγαλύτερο βάρος οι τεχνολογικές μετοχές, ενώ με απώλειες 2,2% έκλεισε και ο S&P 500, ο πλέον ενδεικτικός της αμερικανικής αγοράς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρευστοποιήσεις εντάθηκαν στις δύο τελευταίες ώρες της συνεδρίασης, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, Τζερόμ Πάουελ. Ο διοικητής της Federal Reserve έδωσε ουσιαστικά σήμα ότι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων φέτος, σημειώνοντας ότι είναι νωρίς να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος των δασμών και των κινεζικών αντιποίνων. Οι αγορές ήλπιζαν ότι θα αναγνωρίσει την έντονη μεταβλητότητα στις αγορές από την εμπορική διαμάχη και θα υποσχεθεί πιο αργά βήματα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα