Facebook: Δεδομένα 2,7 εκατ. Ευρωπαίων στα χέρια της Cambridge Analytica

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 19:30
UPD:19:36
REUTERS/TOBY MELVILLE

Τα προσωπικά δεδομένα έως και 2,7 εκατομμυρίων Ευρωπαίων χρηστών του Facebook ενδέχεται να έχουν καταλήξει στην βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica με «ανάρμοστο τρόπο» , όπως έγινε σήμερα γνωστό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Η εκτίμηση στηρίζεται στα στοιχεία, που παρέδωσε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Cambridge Analytica, διευκρινίζουν οι Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τον Κρίστιαν Βίγκαντ, εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Facebook εξηγεί στην επιστολή του τα μέτρα, τα οποία έχει λάβει από τότε, που ήρθε στο φως η υπόθεση, ώστε να απαντήσει στις ανησυχίες των χρηστών για τη χρήση των δεδομένων τους και στις έντονες αντιδράσεις πολιτικών και ρυθμιστικών αρχών ανά τον κόσμο. 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε πως τα στοιχεία του Facebook θα εξεταστούν ενδελεχώς, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας  μεταξύ της Ευρωπαίας Επιτρόπου για τη Δικαιοσύνη, Βέρας Τζούροβα, και της δεύτερης τη τάξει στην ηγεσία του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ.

ΠΗΓΕΣ: BBC, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα