Δυναμική ανάκαμψη σε Ευρώπη και Χ.Α.

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 10:56
UPD:11:04
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Eικόνα ευρείας ανάκαμψης έχουμε σήμερα στις διεθνείς αγορές, μετά την έντονη μεταβλητότητα της χθεσινής συνεδρίασης. Οι επενδυτές αφήνουν για λίγο κατά μέρος τις ανησυχίες για το πιθανό πλήγμα στην οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και προσπαθούν να εστιάσουν σε θετικές ειδήσεις. Αρκετά είναι και τα funds, που επιδίδονται σε κυνήγι αγοραστικών ευκαιριών, ειδικά στους κλάδους, που ήρθαν αντιμέτωποι με ξεπούλημα το τελευταίο διάστημα. 

Στις 10:45 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600  παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 1,6%. Οι αγοραστές δίνουν δυναμικά το «παρών» στη Φραγκφούρτη, με τον Dax να ενισχύεται 1,8%. Κέρδη 1,7% για τον CAC 40 στο Παρίσι και 1,6^% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. Σε ποσοστό 1,3% ενισχύεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 1,6% υπερβαίνοντας έτσι και πάλι τις 790 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,7%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,5%. Σε επίπεδο κλάδων τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν εκείνοι της υγείας και των τραπεζών, με κέρδη 2,3% έκαστος. Σημειώνεται ότι όλοι οι επιμέρους δείκτες του χρηματιστηρίου κινούνται ανοδικά. 

Νωρίτερα στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Νikkei 225 παρουσίασε άνοδο 1,5%, χάρη και στην υποχώρηση του γιεν έναντι του δολαρίου. Τις τελευταίες ημέρες το ιαπωνικό νόμισμα βρισκόταν σε σταθερή τροχιά ανατίμησης έναντι του αμερικανικού, καθώς λειτουργούσε ως επενδυτικό καταφύγιο, με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις στις μετοχές εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. 

Οι αγορές σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστές λόγω αργίας. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, μετά τις ισχυρές πιέσεις, που δέχθηκε χθες, η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου ανακάμπτει σήμερα ελαφρά, στα 63,5 δολάρια το βαρέλι. Στον αντίποδα η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,6% στα 1.325,15 δολάρια ανά ουγκιά, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα