«Βουτιά» 500 μονάδων για τον Dow Jones

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 16:50
UPD:16:57
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Η έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street βρήκε τον Dow Jones να κάνει «βουτιά» σχεδόν 500 μονάδων ή 2%. Aπώλειες της τάξης του 1,5% καταγράφουν ο Nasdaq και ο S&P 500. 

Ο ιστορικός δείκτης με τα 30 βαριά χαρτιά της αμερικανικής αγοράς βρίσκεται πλέον 4,5% χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές του έτους και οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι απώλειες θα διευρυνθούν, εάν η Ουάσικγτον και το Πεκίνο επιμείνουν στο δρόμο της όξυνσης της αντιπαράθεσης. 

Τη σημερινή φυγή των επενδυτών από το ρίσκο των μετοχών πυροδότησε η άμεση και αποφασιστική απάντηση των Κινέζων στους αμερικανούς δασμούς. Δεν πέρασαν 24 ώρες από τότε, που το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου παρουσίασε την αναλυτική λίστα των προϊοντων ρομποτικής, πληροφορικής και αεροδιαστημικής, που βρίσκονται στο στόχαστρο των δασμών, και η Κίνα εμφάνισε δική της λίστα με 106  προϊόντα, μεταξύ των οποίων σόγια, αεροσκάφη, αυτοκίνητα και ουίσκι. Και οι δύο πλευρές πυροβολούν εισαγωγές 50 δισ. δολαρίων. 

Η εξέλιξη πυροδοτεί αιμορραγία και στην αγορά εμπορευμάτων. Οι τιμές του πετρελαίου, του χαλκού και άλλων εμπορευμάτων καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 2%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα