Ανοδικά κινήθηκε ο χαλκός στο Λονδίνο

Καθώς η απεργία σε ορυχείο της Χιλής εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2006 13:59

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του χαλκού στο Λονδίνου, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση ενδέχεται να αυξηθεί αφού η απεργία στο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, στο Escondida της Χιλής, μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα.

Η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία, την τέταρτη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χαλκού στον κόσμο, αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πέντε ετών το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Η ανάπτυξη ήταν αποτέλεσμα και των κατασκευών, του κλάδου που κάνει τη μεγαλύτερη χρήση χαλκού στη χώρα. Το ορυχείο Εscondida, που ελέγχεται από την BHP Billiton παρήγαγε πέρυσι το 8,5% του χαλκού παγκοσμίως.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange σημείωσε άνοδο 130 δολ., ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 7.700 δολ. ο μετρικός τόνος στις 9:20 π.μ., τοπική ώρα.

Φέτος το μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 75%, μετά από απεργίες και άλλα προβλήματα στην παραγωγή. Τα αποθέματα που ελέγχονται από το LME διατηρήθηκαν στους 111.375 τόνους, 125 τόνους υψηλότερα από τις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του χρηματιστηρίου.

Ο χαλκός στη Σαγκάη υποχώρησε 1,7% και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Ν. Υόρκη, σημείωσε άνοδο 0,9%.

Το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 17 δολ., φθάνοντας στα 2.537 δολ. ο τόνος στο Λονδίνο, το νικέλιο κέρδισε 75 δολ., φθάνοντας στα 26.700 δολ. και ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 50 δολ., φθάνοντας στα 3.310 δολ. ο τόνος. Αμετάβλητη παρέμεινε η τιμή του μολύβδου στα 1.170 δολ. ο τόνος, όπως και του κασσίτερου, στα 8.350 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα