ΒΦΛ: Νέο ραντεβού Γιακουμάτου με τους εργαζομένους για τις 21/8

Προς απόλυση 237 εργαζόμενοι
Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2006 15:49

Νέο ραντεβού για τις 21 Αυγούστου έδωσαν ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΒΦΛ Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο υφυπουργός, το Υπουργείο Απασχόλησης έκανε συγκεκριμένη πρόταση. «Η διοίκηση της εταιρίας έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του εργοστασίου με 120 εργαζόμενους, οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στο νόμο 2941 του 2001 που προβλέπει ειδικό καθεστώς επιδότησης της εργασίας», τόνισε.

Στη συνάντηση της 21ης Αυγούστους «θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα και πιστεύω ότι η τρίτη συνάντηση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα δώσει μια λύση για να τελειώσει αυτή η ανασφάλεια και αυτή η ταλαιπωρία των εργαζομένων στα λιπάσματα Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάτος.

Ερωτηθείς αν ισχύει η δέσμευση του υπουργείου Απασχόλησης, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, να συνεχίσει τη λειτουργία το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε πως το υπουργείο έχει επεξεργαστεί μία λύση για να εξασφαλιστούν –όπως είπε- τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα αυτών πουι θα απολυθούν και θα μείνουν χωρίς δουλειά, με δεδομένο ότι «η εταιρεία έχει δώσει μία έκθεση στο υπουργείο που λέει ότι θα εξορθολογίσει τη λειτουργία του εργοστασίου με 120 εργαζόμενους», ενώ ο αριθμός τους είναι 357.

Στην ερώτηση αν πρόκειται για μία λύση όπως αυτή με τους απολυμένους της Νάουσας, ο υφυπουργός σημείωσε: «Όχι, όχι. Ισχύει ο νόμος 2941 του 2001.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα