Πέτυχε το πείραμα της Spotify

Στα 29,5 δισ. δολάρια η αξία της
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 10:12
UPD:10:17
REUTERS/DADO RUVIC

A smartphone and a headset are seen in front of a screen projection of Spotify logo, in this picture illustration taken April 1, 2018. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Σε μία περίοδο κατά την οποία οι διαδικτυακές και ευρύτερα τεχνολογικές εταιρείες δέχονται σφυροκόπημα στις διεθνείς αγορές μετοχών, η Spotify με μία αντισυμβατική εισαγωγή στο χρηματιστήριο έτυχε άκρως θερμής υποδοχής από τους επενδυτές. 

Στο ντεμπούτο της είδε τη μετοχή της να ενισχύεται έως και 26% στα 165,90 δολάρια από την τιμή εκκίνησης των 132 δολαρίων. Η τιμή αυτή της προσδίδει κεφαλαιοποίηση 29,5 δισ. δολαρίων. Η σουηδική εταιρεία streaming μουσικής δικαιώθηκε έτσι για την επιλογή της να αποφύγει την παραδοσιακή αρχική δημόσια εγγραφή, μέσω της οποίας θα μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια, και να επιλέξει την απευθείας εγγραφή- μία μέθοδο, που σπάνια επιλέγουν γνωστές εταιρείες. 

Όπως σχολίαζαν αναλυτές ήταν ένα πείραμα, που πέτυχε, και το οποίο θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες start ups ή και ώριμες επιχειρήσεις, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να περάσουν το κατώφλι του χρηματιστηρίου, να κινηθούν ανάλογα. Για τις εταιρείες, που δεν έχουν ανάγκη να αντλήσουν ρευστό από την αγορά, φαίνεται να είναι άκρως ελκυστική επιλογή. 

Σημειώνεται ότι σε ιδιωτικές συναλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες η Spotify είχε πουλήσει τις μετοχές της σε τιμή 90 έως 132,5 δολάρια έκαστη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα