Κέρδη με οδηγό την τεχνολογία

Ρεκόρ τριμήνου οι ευρωπαϊκές μετοχές
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 00:01

ΡΕΚΟΡ τριμήνου σημείωσαν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη των εταιρειών τεχνολογίας οδήγησαν τους δείκτες υψηλότερα.

O πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,9% στις 1.355,4 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο του από τα μέσα Μαΐου. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,5% στις 5.897,90 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε τελικά στις 5.115,02 μονάδες με άνοδο 1,35%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,49% στις 5.776,80 μονάδες. Ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η ελληνική και η ιταλική δε λειτούργησαν λόγω της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στους πρωταγωνιστές της ημέρας συγκαταλέγεται η UBS, η οποία σημείωσε κέρδη 3,4% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών τριμήνου 47%.

Μεταξύ των κερδισμένων περιλαμβάνονται επίσης η Alcatel με κέρδη 3% και η Ericsson με άνοδο με 4,2% στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης των εταιρειών τεχνολογίας. Η σουηδική Hennes & Mauritz κατέγραψε κέρδη 3,6% καθώς οι πωλήσεις Ιουλίου αποδείχθηκαν ανώτερες από τις προβλέψεις της αγοράς.

Κέρδη σημείωναν τα αμερικανικά χρηματιστήρια με εταιρείες όπως η JPMorgan Chase & Co. και η Citigroup Inc. να ενισχύονται. Ενδοσυνεδριακά τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 σημείωναν άνοδο.

Οι μετοχές της Dell Inc. σημείωναν ενδοσυνεδριακά κέρδη 3,9% , καθώς ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών του κόσμου ανακοίνωσε ότι η ανάκληση μπαταριών ιόντων λιθίου σε τέσσερα εκατομμύρια φορητούς υπολογιστές δεν θα έχει επίδραση στις δραστηριότητες του.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε η τιμή των μετοχών της Wall-Mart Stores Inc. Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα της μειώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Με απώλειες 0,26%, τερμάτισε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου παρέσυρε τις μετοχές του ενεργειακού τομέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα