Σύννεφα σε Χ.Α. και Ευρώπη

Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 14:53
UPD:14:56
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Oι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο ευρείας κλίμακας και το σφυροκόπημα, που δέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί, ρίχνουν τη σκιά τους για τα καλά στις αγορές μετοχών. Τα ταμπλό στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης δείχνουν σήμερα κόκκινο, ενώ στο αρνητικό ρεύμα έχει παγιδευθεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών, που απομακρύνεται έτσι από το στόχο των 800 μονάδων.  

Στις 14:42 ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. καταγράφει απώλειες 1,13% στις 770 μονάδες. Οι πιέσεις είναι εντονότερες στις εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης με τον δείκτη FTSE XA Μid Cap να κάνει «βουτιά» 2,5%, την ώρα που εκείνος της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί περίπου 1,9%. Σε επίπεδο κλάδων τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζει εκείνος της υγείας(-5,7%), ενώ πτώση άνω του 3% καταγράφει και ο κλάδος ταξιδιών- αναψυχής. Σημαντικές πιέσεις δέχονται επίσης οι μετοχές τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,64%, έχοντας νωρίτερα σημείωσε πτώση έως και 1%. Ο κλάδος τεχνολογίας εμφανίζει απώλειες της τάξης του 1,5%, με τις εταιρείες ημιαγωγών STMicro, Infineon και ams να βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών. Ο συγκεκριμένος κλάδος εμφανίζει απώλειες άνω του 8% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. 

Ανά την ήπειρο, στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί σχεδόν 1%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,5%, ενώ μικρότερες είναι οι πιέσεις για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, που βρίσκεται στο -0,2%. Στο αρνητικό ρεύμα προσπαθούν να αντισταθμούν οι ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα