Πλαστικά Κρήτης: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 85% της Stalker

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 11:40

Ολοκληρώθηκε στις 15 Αυγούστου, η διαδικασία μεταβίβασης στην Πλαστικά Κρήτης, η μεταβίβαση του 85% της εταιρείας o.o.o. Stalker G.C. που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και ασχολείται με την παραγωγή masterbatches (πρώτες ύλες για το χρωματισμό και τη βελτίωση ιδιοτήτων των πλαστικών προϊόντων).

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Πλαστικά Κρήτης στην Κύπρο, Rainbow Technologies Ltd.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πλαστικά Κρήτης στο Χρηματιστήριο Αξιών, στη ρωσική εταιρεία έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται νέες μέθοδοι οργάνωσης και παραγωγής (νέο μηχανογραφικό σύστημα, σύστημα εσωτερικού ελέγχου, νέες διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και βελτιστοποίησης της παραγωγής) με τη συνεργασία της μητρικής εταιρείας.

Οπως αναφέρει η Πλαστικά Κρήτης, εκτιμάται, ότι, λόγω του μεγέθους και των ρυθμών ανάπτυξης της ρωσικής αγοράς αλλά και της απουσίας ισχυρών ανταγωνιστών με τοπική παραγωγή, η εταιρεία θα συνεισφέρει σημαντικά τα επόμενα χρόνια στην ισχυροποίηση της θέσης των Πλαστικών Κρήτης στην ευρωπαϊκή αγορά και ειδικότερα σε αυτή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα