Δασμοί και τεχνολογία ρίχνουν κατά -3% τον Dow Jones

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 21:12
UPD:22:17
REUTERS/LUCAS JACKSON

Έντονα πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, λόγω του selloff στις μετοχές της τεχνολογίας και του διαδικτύου, αλλά και εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θέτει σε ισχύ δασμούς σε 128 αμερικανικά προϊόντα, ως απάντηση στις ΗΠΑ. 

Στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση 3% ή περίπου 700 μονάδων στις 23.370 μονάδες, οδεύοντας για το χαμηλότερο ρεκόρ του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρούσε κατά 3,4% στις 6.810 μονάδες, με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να διολισθαίνει κατά 3% στις 2.560 μονάδες.

Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon  υποχωρεί κατά 5,1%, μετά την τελευταία επίθεση, που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε πως έρχονται αλλαγές για τη φορολόγηση της εταιρείας, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί. 

Πτωτικά κατά 2,8% κινείται την ίδια ώρα η μετοχή του Facebook, ενώ απώλειες 3,5% καταγράφει η  Αlphabet, μητρική της Google.

Στο 5,8% ανέρχονται οι απώλειες για τη Netflix, αλλά και για την Tesla.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα