Υποχωρεί το δολάριο μετά τα στοχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ

Αύξηση 0,4% των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ - Στο 4,1% ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 16:05
UPD:17:07

Υποχωρεί το δολάριο στη διεθνή αγορά συναλλάγματος καθώς η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) Ιουλίου στις ΗΠΑ μείωσε τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης CPI αυξήθηκε τον Ιούλιο 0,4% έναντι αύξησης 0,3% τον Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο ο βασικός CPI (δομικός πληθωρισμός) αυξήθηκε 0,2% (0,3% τον Ιούνιο), λίγο κάτω από την πρόβλεψη του 0,3%.

Μετά την αύξηση αυτή, ο πληθωρισμός "τρέχει" στις ΗΠΑ σε ετήσια βάση στο επίπεδο του 4,1%, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Χθες η απρόσμενη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού οδήγησε το δολάριο σε απώλειες, καθώς αναμένεται ότι η Fed δεν χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περαιτέρω για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Το ευρώ κατέγραφε σημαντικά κέρδη έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαμορφώνεται στα 1,2845 δολ από 1,2790 λίγο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ και 1,2787 δολ στις 11:40 ώρα Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα