NTSB: Δυσαρέσκεια για την δημοσιοποίηση πληροφοριών από την Tesla

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 15:21
UPD:15:27
REUTERS/STRINGER

 

Την δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Tesla να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες της έρευνας για τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο εμπλέκεται όχημά της, εξέφρασε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB). 

Η εταιρεία αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή ότι το σύστημα αυτόματης οδήγησης Autopilot ήταν σε λειτουργία όταν συνέβη το μοιραίο τροχαίο με το Model X. στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Γουόλτερ Χουάνγκ, μηχανικός της Apple. 

Σύμφωνα με την Tesla ο υπολογιστής του αυτοκινήτου δείχνει ότι τα χέρια του 38χρονου οδηγού δεν ήταν στο τιμόνι για τα έξι δευτερόλεπτα πριν από το τροχαίο, καθώς και ότι το σύστημα του αυτοκινήτου είχε εκδώσει αρκετές προειδοποιήσεις «hands on κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

«Αυτή τη στιγμή το NTSB χρειάζεται την βοήθεια της Tesla για να αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα, που έχει καταγράψει το όχημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου, Κρις Ο'Νιλ. «Σε όλες τις έρευνές μας, στις οποίες εμπλέκεται όχημα της Tesla, η εταιρεία ήταν εξαιρετιά συνεργάσιμη. Ωστόσο το NTSB είναι δυσαρεστημένο με την δημοσιοποίηση πληροφοριών της έρευνας από την Tesla» συμπλήρωσε. 

Σημειώνεται ότι δεν είναι σύνηθες το συμβούλιο να εκφράζει δημοσίως δυσαρέσκεια για τη στάση μίας εταιρείας. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα