Coles Myer: Διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 08:26

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ για την έναρξη διαπραγματεύσεων που αφορούν την εξαγορά της, δέχθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, Coles Myer Ltd. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Coles Myer δεν αναφέρθηκε στον υποψήφιο αγοραστή. «Το διοικητικό της συμβούλιο θα σκεφθεί κάθε αξιόπιστη πρόταση που θα τεθεί από τα δύο μέρη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Μελβούρνη.

Οι μετοχές της Coles Myer σημείωσαν άνοδο έως 15%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 13,40 δολ. Αυστραλίας η μία, μετά την ανακοίνωση της προσέγγισης, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει στα 15,9 δισ. δολ. Αυστραλίας (12,2 δισ. δολ. ΗΠΑ). Δυνητικοί αγοραστές περιλαμβάνουν την εταιρεία επενδύσεων των ΗΠΑ, Kohlberg Kravis Roberts, σύμφωνα με επενδυτές.

Στις 2:19 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, οι μετοχές της εταιρείας βρισκόντουσαν στα 12,80 δολ. Αυστραλίας η μία.

Σήμερα η Coles Myer είπε ότι τα έσοδά της το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης αυξήθηκαν 7,5%, καθώς προσέλαβε περισσότερους υπαλλήλους και αύξησε τις διαφημίσεις για να τονώσει τις πωλήσεις της στα σούπερ μάρκετ και τις κάβες της.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 8,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (6,6 δισ. δολ. ΗΠΑ) τις 13 εβδομάδες που έληξαν στις 30 Ιουλίου, από 8 δισ. δολ. Αυστραλίας, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την διοίκησή της. Οι πωλήσεις δεν περιλαμβάνουν τις αντίστοιχες του πολυκαταστήματος Myer, το οποίο πούλησε τον Ιούνιο στην εταιρεία επενδύσεων Texas Pacific Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα