Yποχωρεί το δολάριο έναντι του γιέν

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 10:04

ΠΤΩΤΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι εκθέσεις σήμερα και αύριο στις ΗΠΑ θα δείξουν συρρίκνωση της οικονομίας και υποχώρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του χαμηλότερου από ότι αναμενόταν πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αύξησαν τις πιθανότητες να μην αυξηθούν και πάλι τα επιτόκια δανεισμού μετά την απόφαση της Federal Reserve την περασμένη εβδομάδα να τα διατηρήσει στο 5,25%, θέτοντας τέλος στις επί δύο χρόνια αυξήσεις τους. Το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο εβδομάδων στις 15 Αυγούστου, μετά την ανακοίνωση των χονδρικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες μειώθηκαν απροσδόκητα τον περασμένο μήνα.

Το δολάριο υποχώρησε στα 115,57 γιέν στις 7:29 π.μ. στο Λονδίνο, από 115,86 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,2856 από 1,2839. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει στα 112,50 έναντι του γιέν και στο 1,32 έναντι του ευρώ μέχρι τα τέλη του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα