Δυναμική παρουσία επιδιώκουν οι ελληνικές εταιρείες στην κινεζική έκθεση China International Import Expo

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 13:57
UPD:14:03
REUTERS/Aly Song

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία του κινεζικού πρακτορείου Xinhua, η πρώτη CIIE έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την προώθηση του παγκόσμιου εμπορίου και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 150.000 αγοραστές όχι μόνο από την Κίνα, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο.

Με ενταντικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι ετοιμασίες των ελληνικών επιχειρήσεων για συμμετοχή στην πρώτη διεθνή έκθεση της Κίνας για εισαγωγές. Πρόκειται για την China International Import Expo (CIIE), η οποία θα λάβει χώρα στη Σανγκάη από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου. 

Οι ελληνικές εταιρείες, που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στην κινεζική αγορά, παρευρέθηκαν σε ειδική παρουσίαση για τη CIIE, που οργάνωσε ο οργανισμός Enterprise Greece στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτήν επισημάνθηκαν οι ευκαιρίες, που μπορούν να αξιοποιήσουν στην τεράστια κινεζική αγορά, με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης και των κινεζικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία του κινεζικού πρακτορείου Xinhua, η πρώτη CIIE έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την προώθηση του παγκόσμιου εμπορίου και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 150.000 αγοραστές όχι μόνο από την Κίνα, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής περισσότερες από 1.300 εταιρείες από περισσότερες από 120 χώρες.

Όπως σχολίασε στο κινεζικό πρακτορείο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, με τις ελληνοκινεζικές σχέσεις να αναπτύσσονται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια, έχει έρθει η ώρα για μία μεγάλη εκστρατεία με στόχο την εισαγωγή περισσότερων ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά. Από την πλευρά του ο Ηλίας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Enterprise Greece, τόνισε ότι η συμμετοχή της ΕΛλάδας στην έκθεση είναι μία μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία.

ΠΗΓΗ: Reuters/Xihnua



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα