Τον Οκτώβριο στη Βουλή το σχ/ν για τις φοροελαφρύνσεις φυσικών προσώπων

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2006 14:46

Τον Οκτώβριο κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις φορολογικές ελαφρύνσεις φυσικών προσώπων, που σε πρώτη φάση θα φθάσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου συζητήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του υφυπουργού Αντώνη Μπέζα.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, πρόκειται για το τελευταίο βήμα προς την κατεύθυνση της φορολογικής μεταρρύθμισης, που ξεκίνησε το 2004. Η μεταρρύθμιση, πρόσθεσε ο υπουργός, είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα και θετικές επιπτώσεις στην αύξηση του ΑΕΠ, που και στο δεύτερο τρίμηνο του 2006 αυξήθηκε κατά 4,1%, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει η πρόβλεψη για 3,8%. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης, δεν εξετάζουμε τώρα την αναθεώρηση του (ετήσιου) στόχου για το 3,8%.

Η πολιτική μας, πρόσθεσε ο υπουργός, αποδίδει στην ανάπτυξη, την απασχόληση και αντιμετωπίζει τις εξωτερικές απώλειες (απο αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου).

Απο την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας είπε ότι το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει απλουστεύσεις και απλοποιήσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα