Ανοδικές τάσεις στην τελευταία συνεδρίαση ενός δύσκολου τριμήνου

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 10:21
UPD:10:55
EPA/FRANCK ROBICHON

Θετικό ήταν το κλίμα στις αγορές μετοχών της Ασίας κατά την τελευταία συνεδρίαση ενός άκρως ταραχώδους τριμήνου. 

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,4% στις 21.454,3 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών. Σε εβδομαδιαία βάση είχε άνοδο 4,1%, περιορίζοντας έτσι σε έναν βαθμό τις απώλειες των προηγούμενων εβδομάδων. Συνολικά το Μάρτιο ο ιαπωνικός δείκτης κατέγραψε πτώση 2,8%, ενώ το πρώτο τρίμηνο είχε απώλειες της τάξης του 5,8%, ενώ μέσω φόβων για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, οι οποίοι και έστρεψαν τους επενδυτές στο καταφύγιο του γιεν. 

Στην τελευταία συνεδρίαση ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλός. Μόλις 1,14 δισ. μετοχές άλλαξαν χέρια. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Η αξία των συναλλαγών ήταν 2,14 τρισ. γιεν- επίσης η χαμηλότερη φέτος. 

Υποτονικό το κλίμα και στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης με το Σύνθετο Δείκτη να παρουσιάζει άνοδο σχεδόν 0,3%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης είχε άνοδο 0,5%, αλλά αποχαιρέτισε το πρώτο τρίμηνο με απώλειες 4,2%. Ο CSI 300 με τα βαριά χαρτιά είχε πτώση 0,2% σε εβδομαδιαία βάση και απώλειες 3,3% το πρώτο τρίμηνο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα