ΔΕΣΦΑ: Βελτιωμένες προσφορές και από τους δύο διεκδικητές ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 17:26
UPD:17:34
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Μέσα από έναν νέο γύρο βελτιωμένων προσφορών θα ανακηρυχθεί τελικά ο προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίασή του την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε και τους δύο διεκδικητές να βελτιώσουν τα αρχικώς προσφερόμενα τιμήματα.

Κατά τη συνεδρίαση, το Ταμείο προχώρησε στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών που είχαν υποβάλει οι δύο κοινοπραξίες στις 16 Φεβρουαρίου, όταν και εξέπνεε η σχετική προθεσμία.

Στον διαγωνισμό συμμετέχει η κοινοπραξία των Snam, Enagas και Fluxys, οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι του TAP, όπως επίσης και το κοινοπρακτικό σχήμα της Reganosa, της Transgaz και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Σε ό,τι αφορά το 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή που διατίθεται προς πώληση, 31% είναι η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% των ΕΛΠΕ.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 16 Φεβρουαρίου, το Ταμείο αξιολόγησε ενδελεχώς όλες τις τεχνικές παραμέτρους των φακέλων των υποψηφίων, εξετάζοντας μάλιστα κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά από τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα, δηλαδή συνολικά έξι εταιρείες. Κι αυτό γιατί ο στόχος του είναι να αποκλείσει τον ενδεχόμενο οποιασδήποτε μελλοντικής εμπλοκής, η οποία θα μπορούσε να δημιουργούσε προβλήματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα