Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2006 07:01
UPD:16:59

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ το ράλι τεσσάρων ημερών των ασιατικών μετοχών, καθώς οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής ενεργείας, συμπεριλαμβανομένης της

Inpex Holdings Inc. και της Woodside Petroleum Ltd. κινήθηκαν πτωτικά μετά την υποχώρηση της τιμής του αργού πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Sony Corp. οδήγησαν τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών υψηλότερα, καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου περιόρισε τις ανησυχίες, ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων, θα μειώσει παγκοσμίως τις δαπάνες των καταναλωτών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 130,02 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, μετά την άνοδο τεσσάρων ημερών σε ποσοστό 3,1%. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη 3%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,4%, φθάνοντας στις 16.089,77 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Honda Motor Co. μετά την προσθήκη των μετοχών της στη λίστα της UBS AG με τις καλύτερες για επένδυση μετοχές της Ιαπωνίας.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,3%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της National Australia Bank Ltd., μετά τη δήλωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Ian Macfarlane, ότι τα επιτόκια είναι πιθανόν να αυξηθούν.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες.

Χθες στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & Poor's 500 αναρριχήθηκε 0,2%, οι μετοχές της Home Depot Inc. της μεγαλύτερης εταιρείας βελτίωσης κατοικιών στον κόσμο, κινήθηκαν ανοδικά καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, αύξησε την προοπτική για αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 4,3%. Ο χαλκός σημείωσε απώλειες 5,3%, τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες από τις 20 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα