Coles Myer: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά την εκτίμηση των αναλυτών για την αξία της
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2006 07:31

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Coles Myer Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, μετά την εκτίμηση των αναλυτών ότι η εταιρεία ενδέχεται να αξίζει έως 17,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (13,2 δισ. δολ. ΗΠΑ) κατά την εξαγορά.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 50 σεντς, φθάνοντας στα 13,60 δολ. Αυστραλίας η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 16,2 δισ. δολ. Αυστραλίας. Χθες η Coles ανακοίνωσε ότι την πλησίασαν για μια εξαγορά, αλλά δεν αναφέρθηκε στους δυνητικούς αγοραστές της.

Η εταιρεία ενδέχεται να προσελκύει αγοραστές, επειδή παράγει λιγότερα έσοδα και είναι λιγότερο κερδοφόρα από την ανταγωνίστριά της Woolworths Ltd. Με έσοδα 34 δισ. δολ. Αυστραλίας από τα περίπου 3.000 σούπερ μάρκετ, τις κάβες και τα καταστήματα Kmart, οι αγοραστές μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη με την αύξηση των πωλήσεων και τη μείωση του κόστους.

Οι εταιρείες επενδύσεων Κohlberg Kravis Roberts & Co., Carlyle Group και CVC Asia Pacific Ltd. συναντώνται σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο της Coles Myer στη Μελβούρνη, σύμφωνα με δύο τραπεζίτες που αγωνίζονται να κλείσουν τη δουλειά του διακανονισμού τη ςπώλησης.

Οι εταιρείες επενδύσεων συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών που εξαγοράζουν εταιρείας στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, εξαγοράζοντας πέρυσι την Albertsons Inc. και την Toys «R» Us.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα