Ford Motor: Σχέδια για 6.000 επιπλέον απολύσεις μισθωτών

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2006 09:14

ΣΤΗΝ περικοπή 6.000 μισθωτών στη Βόρειο Αμερική ετοιμάζεται να προχωρήσει τον επόμενο μήνα, η Ford Motor Co.,, η οποία χάνει μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει καλά το θέμα.

Η Ford, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ θα προσπαθήσει να επιτύχει τη μείωση των θέσεων εργασίας προσφέροντας κίνητρα και θα προχωρήσει σε απολύσεις εάν δεν επιτύχει τον στόχο της, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επειδή οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Οι μειώσεις, υπερβαίνουν το 16% των μισθωτών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο εκπρόσωπος της Ford, Oscar Suris, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα για τα σχέδια απολύσεων ή το κλείσιμο εργοστασίων, πέραν των ανακοινώσεων της εταιρείας.

Η Ford μείωσε κατά 4.000 τους μισθωτούς της, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2005 η εταιρεία προσέφερε κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση στους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ και έκανα σειρά απολύσεων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Χθες σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Wall Street Journal, στην ηλεκτρονική της έκδοση, δημοσιοποίησε τα σχέδια της Ford, επικαλούμενη πηγές, λέγοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα κλείσε περισσότερα εργοστάσια και θα μειώσει διοικητικές θέσεις και προνόμια.

Το επτάμηνο του 2006 οι πωλήσεις της Ford αποτέλεσαν το 18,1% των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, κάτω από το 25,7% που κατείχε το 1995, την τελευταία χρονιά που εμφάνισε αύξηση μεριδίου αγορά. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της εταιρείας υποχώρησα 9,7% μέσα στο έτος έως και τον Ιούλιο.

Οι μετοχές της Ford υποχώρησαν χθες 9 σεντς, στα 8,17 δολ. η μία στις 4:18 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 5,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα