Ανοδικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2006 16:11

Ανοδικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στα κέρδη των μετοχών των εταιρειών του ενεργειακού τομέα. Ωστόσο το κλίμα διαταράχθηκε από τη μη αναμενόμενη αύξηση των κινεζικών επιτοκίων (κατά 27 μονάδες βάσης), εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση βασικών μετάλλων. Τα νέα από την Κίνα επηρέασαν κυρίως τις μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εταιρείες όπως οι Anglo American και Xstrata, αμφότερες με απώλειες πάνω από 1%, ενώ Corus και Mittal Steel υποχωρούσαν 0,8% και 1,5% αντίστοιχα.

Αντίθετα κέρδη 3% κατέγραφε η ΒΑΕ Systems καθως η βρετανική εταιρεία θα λάβει μέρος στη συμφωνία Βρετανίας και Σαουδική Αραβίας, ύψους 10 δισ. στερλίνων (19 δισ. δολ.) για την αντικατάσταση του στόλου των αεροσκαφών Tornadο του βασιλείου της Μέσης Ανατολής με νέα αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ο FTSE στο Λονδίνο βρισκόταν στις 5.925,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,42%. Ο Χetra DAX αμετάβλητος στις 5.833,70 μονάδες και ο CAC 40 διαμορφωνόταν στις 5.148,83 με κέρδη 0,08%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα