Telstra: Υπόσχεται την καταβολή μερίσματος

Διευκολύνοντας την πώληση μεριδίου της από την κυβέρνηση
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2006 07:51

ΤΗΝ διατήρηση της καταβολής μερισμάτων φέτος, σχεδιάζει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra Corp., ενισχύοντας την πώληση ύψους 25 δισ. δολ. Αυστραλίας (19 δισ. δολ. ΗΠΑ), του μεριδίου της κυβέρνησης της χώρας, η οποία απειλήθηκε από τη μείωση των κερδών.

Η Telstra σκοπεύει να εκπληρώσει τον Νοέμβριο την υπόσχεσή της για την καταβολή μερίσματος 28 σεντς ανά μετοχή τη χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2007, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τους τελευταίους μήνες, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Sol Trujillo, είπε ότι τα μερίσματα ενδέχεται να μην καταβληθούν εξ αιτίας των κανονισμών που ισχύουν και αφορούν στη μείωση των αμοιβών της εταιρείας για πρόσβαση στο δίκτυό της.

Οι μετοχές της Telstra υποχώρησαν 11 σεντς, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 3,52 δολ. Αυστραλίας η μία στις 11:40 π.μ. στο Σύδνεϋ, μετά τη διαπραγμάτευσή τους χωρίς το δικαίωμα μερίσματος στων 14 σεντς ανά μετοχή. Νωρίτερα, διαπραγματεύθηκαν στα 3,51 δολ. Αυστραλίας η μία και στα χαμηλότερα επίπεδα από την δημόσια εγγραφή της το 1997.

Η απόδοση του μερίσματος της Telstra τους 12 τελευταίους μήνες ήταν η υψηλότερη μεταξύ των 20 μεγαλύτερων εταιρειών της Αυστραλίας και κοντά η διπλάσια κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Το δεύτερο εξάμηνο τα κέρδη της εταιρείας, μειώθηκαν σε ποσοστό 46%.

Σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, John Howard, είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα πώλησης μεριδίου 51,8% της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα