Infineon: Στα νέα ηλεκτρονικά διαβατήρια των ΗΠΑ τα chip της

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2006 13:16

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ για την προμήθεια chip ασφαλείας για τα νέα ηλεκτρονικά διαβατήρια της χώρας, απέσπασε η Infineon Technologies AG, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει τη διάθεση των νέων διαβατηρίων στους πολίτες της αργότερα μέσα στο έτος και σχεδιάζει να εκδώσει περίπου 15 εκατ. ηλεκτρονικά διαβατήρια κατά τη χρήση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Infineon, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μερικοί Αμερικανοί διπλωμάτες και άλλα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχουν ήδη αποκτήσει τα νέα διαβατήρια.

Τα chip της Infineon θα ενσωματωθούν στο οπισθόφυλλο των αμερικανικών διαβατηρίων και θα συλλέγουν τις ίδιες πληροφορίες που φέρει το ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως όνομα, ημερομηνία γέννησης, χρόνος ισχύος. Επίσης το chip θα περιλαμβάνει και τη φωτογραφία του κατόχου του διαβατηρίου.

Η Infineon, η οποία τον Ιούνιο ανακοίνωσε ζημίες για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τα chip μνήμης που χρησιμοποιούνται στους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της σε chip που κατασκευάζονται για συγκεκριμένους πελάτες, όπως τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εταιρεία που εδρεύει στο Μόναχο, πούλησε τον Αύγουστο στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, μετοχές του σκέλους των chip μνήμης, του Qimonda.

Τα 10 τελευταία χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε περισσότερα από 67 εκατ. διαβατήρια που ισχύουν για 10 χρόνια από την ημέρα της έκδοσης, σύμφωνα με την Infineon. Η εταιρεία έχει αναλάβει την παράδοση chip μνήμης για διαβατήρια σε 20 χώρες του κόσμου, που ήδη χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά διαβατήρια, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, του Χονγκ Κονγκ, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Οι μετοχές της Infineon υποχώρησαν 0,6%, φθάνοντας στα 8,76 ευρώ η μία, στις 10:31 π.μ. στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα