Από 1ης/9 επιδότηση επιτοκίου δανεισμού για ΜΜΕ

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2006 14:36

Από 1ης Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης επιτοκίου δανεισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. O κ. Σιούφας τόνισε ότι το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό ως το τέλος του 2008, και πως προβλέπεται να ενταχθούν 2.500 - 3.000 επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής που απασχολούν μέχρι είκοσι άτομα (και αυτοαπασχολούμενους) με ετήσιο τζίρο έως 10 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση θα είναι τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, που σημαίνει ότι καλύπτει μέχρι το 50% του επιτοκίου, αφού τα επιχειρηματικά δάνεια κυμαίνονται στο 8 - 9%, ενώ εκτός από δάνεια θα καλύπτονται και συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (λήζινγκ).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιδότηση είναι το δάνειο να καλύπτεται από την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ. Δεν θα καλύπτονται δάνεια για κεφάλαιο κίνησης, αλλά μόνο για επενδύσεις ανάπτυξης - εκσυγχρονισμού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το ΤΕΜΠΜΕ ως το τέλος Ιουνίου είχε δεχθεί 3.123 αιτήσεις εγγυοδοσίας και είχε εγκρίνει τις 2.163.

Ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Σ. Ευσταθόπουλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί επιτροπή παρακολούθησης των τραπεζικών επιτοκίων για επιχειρηματικά δάνεια, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων με αφορμή την επιδότηση. Αν παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, τότε το ΤΕΜΠΜΕ θα διακόψει τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα