Στα υψηλότερα τεσσάρων ημερών το πετρέλαιο

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006 07:07

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ημερών αναρριχήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η άρνηση του Ιράν να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα ενδέχεται να ωθήσει τα Ηνωμένα Εθνη να επιβάλουν στη χώρα κυρώσεις.

Το Ιράν, που κανονικά θα απαντήσει σήμερα στο πακέτο κινήτρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν θα σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, σύμφωνα με τον Μωχάμεντ Σαΐντι, επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας της χώρας, σε χθεσινή δήλωσή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars News. Κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει αύριο ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν στη χώρα για πέμπτη εβδομάδα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 72,46 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 10:16 π.μ., στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές του βρίσκονται 11% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου που λήγουν σήμερα, σημείωσαν άνοδο 1,31 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας χθες τα 72,45 δολ. το βαρέλι. Η τιμή αυτή ήταν η υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 15 Αυγούστου. Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Οκτωβρίου, διαμορφώθηκαν στα 73,25 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στο 1,9390 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την υποχώρησή της 3,03 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας χθες στο 1,9366 δολ. το γαλόνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα