Σύμβουλος της Gazprom ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας Σέλινγκ

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 17:06
UPD:17:08
EPA/OLIVIER HOSLET

 

 

Σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού ομίλου Gazprom για την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Ο κ. Σέλινγκ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική παραμονές του σχηματισμού της νέας αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παρατηρητές στη Βιέννη κάνουν λόγο για «κάποια εκρηκτικότητα» στην υπόθεση ανάληψης του ρόλου συμβούλου για την κατασκευή του αγωγού, στη χρηματοδότηση του οποίου συμμετέχει η αυστριακή ημικρατική εταιρεία πετρελαιοειδών OMV.

Οι ίδιοι παραπέμπουν και στο γεγονός πως όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο κ. Σέλινγκ, ως εκπρόσωπος της Αυστριακής Δημοκρατίας -κυρίου μετόχου της OMV-, είχε διορίσει τον νυν γενικό διευθυντή της εταιρείας Ράινερ Ζέελε, με τον οποίο είχαν πραγματοποιήσει από κοινού επισκέψεις στη Ρωσία, κάτι που φέρεται να είχε ήδη τότε σχολιαστεί αρνητικά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα