Bajaj Hindusthan: Επένδυση 500 εκατ. δολ. στη Βραζιλία

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006 13:02

ΠΟΣΟΝ 500 εκατ. δολ. θα επενδύσει στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής ζάχαρης στον κόσμο, η μεγαλύτερη εταιρεία ζάχαρης της Ινδίας, Bajaj Hindusthan Ltd., με στόχο την κάλυψη της ζήτησης στην αγορά εναλλακτικών καυσίμων.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Kushagra Nayan Bajaj, θέλει να αγοράσει μύλους στη Νότιο Αμερική, που μπορούν να παράγουν ζάχαρη και αιθανόλη, βοηθώντας την εταιρεία να αυξήσει 10 φορές τη δυναμικότητά της, η οποία την οδήγησε σε κέρδη ρεκόρ μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η Bajaj Hindusthan επεκτείνεται στην πρώτη σε μέγεθος αγορά αιθανόλης στον κόσμο, όπου το κόστος παραγωγής είναι το ήμισυ από τον παγκόσμιο μέσον όρο, καθώς οι υψηλές τιμές του αργού πετρελαίου αυξάνουν την ελκυστικότητα εναλλακτικών καυσίμων. Η Cargill Inc. αυξάνει τις εξαγωγές αιθανόλης από τη Βραζιλία για πέμπτο έτος φέτος, ενώ η Societe Generale στηρίζει κεφάλαιο 500 εκατ. δολ. που στόχο έχει την αγορά μύλων ζάχαρης στη χώρα.

Οι μετοχές της Bajaj Hindustan σημείωσαν άνοδο 1%, φθάνοντας στις 337,7 ρουπίες η μία, έναντι ανόδου 0,7% του δείκτη Sensex του Χρηματιστηρίου.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 16% από τότε που η Ινδία, η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ζάχαρης στον κόσμο απαγόρευσε στις 4 Ιουλίου έως τον Μάρτιο του 2007 τις εξαγωγές ζάχαρης, πλην των ΗΠΑ και της Ε.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα