Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 07:16
UPD:07:19
REUTERS/Sergei Karpukhin

FILE PHOTO: A worker checks the valve of an oil pipe at an oil field owned by Russian state-owned oil producer Bashneft near the village of Nikolo-Berezovka, Russia, January 28, 2015. REUTERS/Sergei Karpukhin/File Photo

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο στοιχείων για απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Με τη ζήτηση στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να είναι χαμηλότερη των προβλέψεων, την ώρα που η παραγωγής της αυξάνεται ταχύτατα, οι ανησυχίες για πλεόνασμα προσφοράς στην αγορά επανέρχονται στο προσκήνιο. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, που τις προηγούμενες ημέρες ήταν σταθερά πάνω από τα 70 δολάρια, καταγράφει πτώση 0,7% στα 69,95 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί 0,8% στα 64,71 δολάρια το βαρέλι. 

Οι traders έχουν στραμμένη την προσοχή στα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, που έδειξαν ότι την εβδομάδα έως και τις 23 Μαρτίου, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια, στα 430,6 εκατ. βαρέλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δήλωσε στο Reuters πως ΟΠΕΚ και Ρωσία εξετάζουν μία συμμαχία μακροπρόθεσμου ορίζοντα  προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στην αγορά.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα