«Πράσινο φως» από την Κυβερνητική στο «μίνι» ασφαλιστικό

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006 14:38

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Απασχόλησης που ρυθμίζει θέματα ασφαλιστικών ταμείων, το λεγόμενο "μίνι ασφαλιστικό", συζήτησε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης τόνισε ότι με το νομοσχέδιο εφαρμόζεται η νομοθεσία και αίρονται αδικίες δεκαετιών.

Οπως επισήμανε, το νομοσχέδιο προβλέπει έκπτωση από το αξίωμά τους μελών διοικητικών συμβουλίων, ταμείων και οργανισμών που δεν καταρτίζουν ισολογισμούς και επιχειρησιακά σχέδια και δεν προβαίνουν σε αναλογιστικές μελέτες.

Επίσης, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στο ΤΣΜΕΔΕ, σημειώνοντας ότι γίνεται ταυτόχρονα και αναδιάρθρωση σε πολλούς κλάδους της κοινωνικής ασφάλισης.

Για το ΙΚΑ προβλέπονται ρυθμίσεις οφειλών και ταυτόχρονα το Ιδρυμα θα εισπράξει εισφορές που διαφεύγουν.

Επιπλέον, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στον ΟΓΑ, στο Ταμείο Ελευθέρων Επαγγελματιών και ταυτόχρονα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Τσιτουρίδης ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες από το Σεπτέμβριο, για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ο Υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι δεν θίγεται τίποτα και σημείωσε πως έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα μέχρι το τέλος του 2007 και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα