Systems Sunlight: Νέο εργοστάσιο στην Ιταλία με το βλέμμα σε νέους πελάτες

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 17:02
UPD:17:03
Systems Sunlight

H Systems Sunlight, τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μπαταριών για ανυψωτικά κλαρκ στον κόσμο, προχωρά στη δημιουργία νέου εργοστασίου συναρμολόγησης στην Ιταλία. Στόχος της είναι να είναι πιο κοντά στους πελάτες της και να αντιμετωπίσει καλύτερα τους βασικούς αμερικανούς ανταγωνιστές της στην ταχέως αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά. 

Η εταιρεία, που ανταγωνίζεται με τις   ΕnerSys και Exide, πιστεύει ότι το εργοστάσιό της στην Ξάνθη, δεν έχει την ιδανική τοποθεσία για την προώθηση της στρατηγικής της, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στο οποίο έδωσε ο συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Μπίλλης. 

Το νέο εργοστάσιο στη Βερόνα θα είναι το πρώτο offshore εργοστάσιο παραγωγής και αναμένεται να είναι έτοιμο για λειτουργία τον Μάιο και να αρχίσει να δέχεται παραγγελίες τον Ιούνιο, όπως ανέφερε στο Reuters ο κ. Μπίλλης. 

Η Systems Sunlight είχε εστιάσσει στο παρελθόν στην παροχή μπαταριών αντικατάστασης, αλλά πέρυσι αποφάσισε να ανοίξει το εργοστάσιο στην Ιταλία προκειμένου να έχει τη δυνατότητα για πώληση μπαταριών απευθείας στους μεγάλους κατασκευαστές ανυψωτικών κλαρκ, όπως η Hyster-Yale Materials Handling.

«Η ανησυχία μας ήταν το πώς θα βρεθούμε πιο κοντά στους μεγάλους πελάτες, που είναι οι κατασκευαστές κλαρκ στη Δυτική Ευρώπη» τόνισε ο κ. Μπίλλης, προσδιορίζοντας τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Τσεχία ως χώρες, στις οποίες η Sunlight θα μπορούσε να εξασφαλίσει νέους πελάτες. 

Πέρυσι το ελληνικό εργοστάσιο αύξησε τον όγκο παραγωγής του κατά 24%, με το σύνολο σχεδόν αυτής να κατευθύνεται σε εξαγωγές. Περίπου τα 2/3 της ετήσιας παραγωγής εξάγωνται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Sunlight άντλησε 50 εκατ. ευρώ από έκδοση ομολόγου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα