Ευρωζώνη: Επιβράδυνση στις χορηγήσεις δανείων τον Φεβρουάριο

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 14:02
UPD:14:08
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα, τον περασμένο μήνα οι χορηγήσεις τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις (πλην χρηματοπιστωτικού τομέα) αυξήθηκαν κατά 3,1%, ύστερα από άνοδο 3,4% τον Ιανουάριο. Οι χορηγήσεις δανείων προς νοικοκυριά αυξήθηκαν 2,9%- όσο ακριβώς και τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα ο δείκτης προσφοράς χρήματος M3 υποχώρησε στο 4,2% έναντι προσδοκιών για 4,6%.

Επιβράδυνση παρουσίασαν το Φεβρουάριο οι χορηγήσεις δανείων προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης, ενώ ο δείκτης προσφοράς χρήματος παρουσίασε απροσδόκητη πτώση, σε μία εξέλιξη που αναμένεται να προσθέσει ακόμη έναν πονοκέφαλο, πέρα από εκείνον του χαμηλού πληθωρισμού, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα, τον περασμένο μήνα οι χορηγήσεις τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις (πλην χρηματοπιστωτικού τομέα) αυξήθηκαν κατά 3,1%, ύστερα από άνοδο 3,4% τον Ιανουάριο. Οι χορηγήσεις δανείων προς νοικοκυριά αυξήθηκαν 2,9%- όσο ακριβώς και τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα ο δείκτης προσφοράς χρήματος M3 υποχώρησε στο 4,2% έναντι προσδοκιών για 4,6%. 

Όπως σχολίαζαν ειδικοί στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν το σενάριο, που θέλει την ΕΚΤ να διατηρεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έως και το τέλος του έτους και να αποφεύγει την όποια αύξηση επιτοκίων πριν από το 2019. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα