Στην Carlyle τα χημικά της Akzo έναντι 10,1 δισ. ευρώ

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 10:15
UPD:10:37
REUTERS/Phil Noble

Η Akzo Nobel έχει βρεθεί υπό πίεση από μερίδα μετόχων, από τότε που αποφάσισε να πει «όχι» στην προσφορά εξαγοράς ύψους 29 δισ. δολαρίων της αμερικανικής ανταγωνίστριας PPG. 

Στον έλεγχο της Carlyle περνάει η μονάδα χημικών της Akzo Nobel, σε ένα deal συνολικού ύψους 10,1 δισ. ευρώ, το οποίο σηματοδοτεί την απόφαση της ολλανδικής εταιρείας να εστιάσει στον χώρο των φαρμάκων. 

Ο αμερικανικός όμιλος ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity) ένωσε τις δυνάμεις του με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης, GIC, για να εξαγοράσει την μονάδα της Akzo, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των εταιρειών. Νωρίτερα οι Financial Times είχαν μεταδώσει ότι η Carlyle κέρδισε έχοντας απέναντί της αρκετούς μνηστήρες, μεταξύ των οποίων κοινοπραξία των Advent International- Bain Capital και ομάδα υπενδυτών υπό την Apollo Global. 

H ολοκλήρωση της συμφωνίας θα δώσει τη δυνατότητα στον διευθύνοντα σύμβουλο Τιερί Βάνλανκερ να εστιάσει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων χρωμάτων για σπίτια και ανταλλακτικά αυτοκίνητων. Η Akzo Nobel έχει βρεθεί υπό πίεση από μερίδα μετόχων, από τότε που αποφάσισε να πει «όχι» στην προσφορά εξαγοράς ύψους 29 δισ. δολαρίων της αμερικανικής ανταγωνίστριας PPG. Οι μεγαλύτερες πιέσεις προέρχονται από την Elliott Management- γνωστή για το pressing- σε πολλές εταιρείες, στις οποίες έχει αποκτήσει μερίδιο. Τώρα καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στον άκρως ανταγωνιστικό κλάδο. 

Η Akzo Nobel θα λάβει 8,9 δισ. ευρώ σε μετρητά, ενώ τα υπόλοιπα 1,2 εκατ. ευρώ αφορούν την κάλυψη χρέους. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα