Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 07:54

* ΕΞΠΡΕΣ: "Απειλητική" διόγκωση του χρέους στο εξάμηνο. Υποχώρησαν κατά 68,3% τα κρατικά ταμειακά διαθέσιμα στο β΄τρίμηνο".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παροχές... αλλά με δόσεις. Έντονες αντιδράσεις και από τη ΔΑΚΕ. Ο Γ. Αλογοσκούφης ακύρωσε αιφνιδιαστικά τις συναντήσεις με ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ό,τι δώσαμε, δώσαμε!..." Χωρίς μεγαλοστομίες και εντυπωσιακές παροχές η πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ". Ο υπουργός Οικονομίας "οριοθέτησε" χθες τις προσδοκίες της κομματικής βάσης.

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η κυβέρνηση απορρίπτει την πολιτική των παροχών. Αλογοσκούφης: Δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική προσαρμογή".

ΔΕΘ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "οι σταδιακές αυξήσεις του ΕΚΑΣ (35 ευρώ) και των συντάξεων του ΟΓΑ (50 ευρώ) το 2007 και το 2008, όπως και οι μειώσεις φορολογίας φυσικών προσώπων σε βάθος τριετίας, είναι οι παροχές που θα περιλαμβάνει η "ατζέντα" της ΔΕΘ. Ο περιορισμένος χαρακτήρας των παροχών και η σταδιακή τους εφαρμογή προκαλούν αντιδράσεις στη ΝΔ".

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ προσθέτει ότι "χωρίς μεγαλοστομίες και εντυπωσιακές αναγγελίες θα εμφανισθεί ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Χθες, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΝΔ κ. Λ. Ζαγορίτη και οριοθέτησαν ουσιαστικώς τις προσδοκίες και τις πιέσεις της κομματικής βάσης για παροχές. Ο υπουργός εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και απέκλεισε κάθε παροχολογία επιμένοντας στην ανάγκη της "ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα