Υποχωρεί το δολάριο έναντι ευρώ και γιέν

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 13:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ και του γιέν, πριν από τη σημερινή έκθεση που ενδέχεται να δείξει περιορισμό της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ, περιορίζοντας τις πιθανότητες, η Federal Reserve, να προχωρήσει στην περαιτέρω αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού φέτος.

Το δολάριο έχει υποχωρήσει 7,6% έναντι του ευρώ και 1,3% έναντι του γιέν φέτος, καθώς εικάζεται ότι η Fed θα κλείσει τον διετή κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούν ότι η σημερινή έκθεση θα δείξει ότι οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα τον Ιούλιο.

Το δολάριο υποχώρησε στα 116,30 γιέν στις 9:34 π.μ. στο Λονδίνο, έναντι 116,53 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,2822 από 1,2823. Το ευρώ υποχώρησε στα 149,07 έναντι του γιέν, από 149,13 που ήταν χθες, μετά την αναρρίχησή του στα επίπεδα ρεκόρ των 149,74 γιέν στις 14 Αυγούστου.

Οι πωλήσεις κατοικιών έχουν υποχωρήσει στα 6,55 εκατ. ετησίως από 6,62 εκατ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg. Η National Association of Realtors θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τις κατοικίες στις 10 π.μ., ώρα Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα ανακοινώσει αύριο μείωση των πωλήσεων νέων κατοικιών.

Αυτόν τον μήνα η Fed διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στο 5,25%, μετά από 17 συνεχόμενες αυξήσεις από τον Ιούνιο του 2004.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε τα μέγιστα σε ένα μήνα έναντι του δολαρίου, μετά τη μείωση του δείκτη εμπιστοσύνης των επενδυτών στη Γερμανία, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2001. Αυριανή έκθεση ενδέχεται να περιορίσει την προοπτική ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), θα αυξήσει δύο φορές περισσότερο φέτος τα επιτόκια, μετά από τέσσερις αυξήσεις από τον Δεκέμβριο, στο 3%.

Συνολικά 43 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεψαν, ότι ο δείκτης Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, υποχώρησε στο 104,8 τον Αύγουστο και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, από 105,6 τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα