Wharf: Μείωση κερδών από τη χαμηλότερη ανατίμηση ακινήτων

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 13:44

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό 31% εμφάνισαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα κέρδη της Wharf Holdings Ltd., μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης γραφείων του Χονγκ Κονγκ, αποτέλεσμα της χαμηλότερης ανατίμησης της αξίας ακινήτων από πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,26 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (805 εκατ. δολ.) ή 2,56 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, έναντι 9,04 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 3,69 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείες. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 6,45 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, από 6,18 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η αξία των υψηλών προδιαγραφών κτιρίων με γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, αυξήθηκε 3%, το πρώτο εξάμηνο του 2006, έναντι αύξσηης 26% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την CB Richard Ellis Group Inc. Οι εταιρείες του Χονγκ Κονγκ συμπεριλαμβάνουν τις ανατιμήσεις της ακίνητης περιουσίας στα κέρδη τους.

Τα καθαρά κέρδη – εκτός της ανατίμησης των ακινήτων – υποχώρησαν στο 1,9 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ από 1,92 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Wharf.

Η εταιρεία θα καταβάλλει μέρισμα 36 σεντς του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, αμετάβλητο από το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα