Επιτροπή Βασιλείας: Χαλαρώνει ελαφρώς τους κανόνες για έκθεση των τραπεζών σε συναλλαγές μετοχών και παραγώγων

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 13:13
UPD:13:24

 

Να χαλαρώσει ελαφρώς το κανονιστικό πλαίσιο για τα επίπεδα κεφαλαίων, που πρέπει να κρατούν στην άκρη οι τράπεζες, προκειμένου να είναι καλυμμένες έναντι της έκθεσής τους στις συναλλαγές μετοχών, ομολόγων, νομισμάτων και παραγώγων, σχεδιάζει η Επιτροπή της Βασιλείας. 

Οι κανόνες, που έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2022, είχαν θεωρηθεί αρκετά περίπλοκοι και αυστηροί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η Επιτροπή της Βασιλείας προβλέπετια να χαμηλώσει ελαφρώς το ελάχιστο απαιτούμενο όριο κεφαλαίων για τους περισσότερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Ωστόσο για ορισμένες από τις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες με μεγάλη έκθεση σε πράξεις στις αγορές, ενδεχομένως και να αυξηθεί. 

«Οι απαιτήσεις ως είχαν θα μπροούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχετικές δραστηριότητες των τραπεζών και τη δυνατότητά τους να παράσχουν χρηματοδότηση και λύσεις θωράκισης σε πελάτες» σχολίασε στο Reuters ο επικεφαλής του τμήματος Κινδύνων και Κεφαλαίων της ΙSDA, Μαρκ Γκέερμπραντ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα