Ε.Ε.: Ικανοποίηση με αστερίσκους για το πάγωμα των δασμών

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 11:22
UPD:11:42
REUTERS/BOB RIHA JR

H απόφαση του Λευκού Οίκου να εξαιρέσει- έστω και προσωρινά- την Ευρωπαϊκή Ένωση από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμιίνου γίνεται δεκτή με ικανοποίηση από τις Βρυξέλλες και τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όλοι πάντως αναγνωρίζουν πως θα ακολουθήσουν κρίσιμες διαπραγματεύσεις και κανείς δεν θέλει να αφήσει στην άκρη την προειδοποίηση των αντιποίνων, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν μετά την 1η Μαΐου να προχωρήσουν τελικά στην επιβολή των δασμών.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter σχολίασε ότι η απόφαση Τραμπ «σηματοδοτεί πρόοδο», προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις συνομιλίες. «Ας μην τροφοδοτούμε όμως την ψευδαίσθηση ότι θα ανοίξει ξανά μία παγκόσμια επαναδιαπραγμάτευση της διατλαντικής συνθήκης» προειδοποίησε

Το Παρίσι εξέφρασε επίσης ικανοποίηση, με τον εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Μπενζαμέν Γκριβό να αναφέρει ότι «είναι καλό που ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε γνώμη» και να θυμίζει ότι η Ε.Ε. «είχε δηλώσει σαφώς την πρόθεσή της να απαντήσει». 

Την απόφαση της Ουάσινγκτον χαιρέτισε και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία όμως περιμένει να αποσαφηνιστούν περισσότερα το προσεχές διάστημα, σχετικά με το τι ζητούν οι ΗΠΑ για μία οριστική εξαίρεση από τους δασμούς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα