Holcim: 27% υψηλότερα κέρδη από την επέκταση στην Ασία

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 10:06

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 27% - μεγαλύτερη των εκτιμήσεων – σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο, Holcim Ltd., μετά την εξαγορά μιας από τις κύριες ανταγωνίστριές της στην Ινδία, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών σε αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 651 εκατ. ελβετικά φράγκα (526,6 εκατ. δολ.) από 513 εκατ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 581 εκατ. ελβετικά φράγκα. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 21%, φθάνοντας στα 6,25 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Holcim έχει δαπανήσει πλέον του 1,4 δισ. δολ. σε εξαγορές στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της ινδικής Gujarat Ambuja Cement Ltd. καθώς η ανάπτυξη στην περιοχή υπερβαίνει την αντίστοιχη της Ευρώπης. Η ελβετική εταιρεία αύξησε τις τιμές της στις ΗΠΑ κατά 16% το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, για να εξισορροπήσει το υψηλό κόστος της ενεργείας. Επίσης μείωσε το εσωτερικό της κόστος με την καύση εναλλακτικών καυσίμων, όπως λάστιχα αυτοκινήτων, στους κλιβάνους της.

Οι μετοχές της έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 13%, έναντι ανόδου 33% της γαλλικής ανταγωνίστριάς της Lafarge SA, ηγέτιδας του κλάδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα