ΟΛΘ: Κατατέθηκαν 231,9 εκατ. ευρώ - Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 20:29
UPD:20:30

Της Βάσως Βεγίρη                                                                                                                                                   [email protected]

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στην «South Europe Gateway Thessaloniki» (SEGT), την εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει συστήσει η Κοινοπραξία των επενδυτών, ήτοι του γερμανικού fund DIEP, της γαλλικής Terminal Link και της Belterra Investments και να αλλάξει η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε.

Σύμφωνα, αναλυτικότερα, με την ίδια πηγή από την πλευρά των επενδυτών, χθες κατατέθηκε το τίμημα των 231,9 εκατ.ευρώ και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου από το ΤΑΙΠΕΔ στην South East Europe Gateway (SEGT) και μέχρι το μεσημέρι να παραιτηθεί το μέχρι σήμερα δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και να αναλάβει το νέο δ.σ., στο οποίο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο κ.Σωτήρης Θεοφάνης, συντονιστής της Κοινοπραξίας, ενώ ο CEO της Terminal Link κ.Boris Wenzel θα αναλάβει χρέη αναπληρωτή προέδρου.  

Τα υπόλοιπα μέλη του νέου δ.σ. του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα είναι οι κ.κ. Αλεξάντερ Μελεντίν από το fund DIEP, Γιονγκ Γιου από την Terminal Link, Arthur Davidyan από την Belterra, Γαβριήλ Ιωάννου-διευθυντής της SEGT, Παναγιώτης Αλευράς, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και Άγγελος Βλάχος εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα