Swatch: 24% η αύξηση των κερδών το εξάμηνο

Από τις πωλήσεις ρολογιών πολυτελείας σε ΗΠΑ και Ασία
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 12:06

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 24%, αποτέλεσμα των πωλήσεων ρολογιών πολυτελείας Omega and Breguet στην Ασία και τις ΗΠΑ, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ρολογιών στον κόσμο, Swatch Group AG. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 3,6%.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 328 εκατ. ελβετικά φράγκα (265 εκατ. δολ.) από 264 εκατ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Swatch θα ήταν 287 εκατ. ελβετικά φράγκα. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 13% σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Nick Hayek Jr., 51 ετών, έχει αυξήσει τις δαπάνες για την πώληση των πιο κερδοφόρων ρολογιών Omega, Breguet και Blancpain στην Κίνα και την Ιαπωνία, καθώς οι ανταγωνίστριες εταιρείες στην Ασία στοχεύουν στα πλαστικά ρολόγια με τη φίρμα Swatch. Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών αυξήθηκαν 12% μέσα στο έτος έως και τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Federation of the Swiss Watch Industry, στις 22 Αυγούστου.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13% στα 2,35 δισ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι αυτές θα αυξηθούν κατά 9,7%, στα 2,28 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι εγγεγραμμένες μετοχές της Swatch αναρριχήθηκαν έως 1,6 φράγκα, φθάνοντας στα 46,65 ελβετικά φράγκα η μία στη Ζυρίχη. Συνολικά μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 17%, ενώ οι μετοχές της Cie. Financiere Richemont AG, της κατασκευάστριας των ρολογιών Jaeger-LeCoultre και IWC, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες. Η Swatch έχει χρηματιστηριακή αξία 13,8 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η εταιρεία διαφημίζει ρολόγια στο Web site της που περιλαμβάνουν κομμάτια προς 28 δολ. το ένα. Κάποια από τα μοντέλα των ρολογιών Omega, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από πλατίνα, με πλάκα από λευκόχρυσο και διαμάντια, πωλούνται 100 φορές περισσότερο από αυτήν την τιμή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα