Σφυροκόπημα για τις τραπεζικές μετοχές

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 15:01
UPD:15:02
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Η προοπτική ενός εμπορικού πολέμου έχει ρίξει για τα καλά τη σκιά της στις διεθνείς αγορές μετοχών. Στη Γηραιά Ήπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί σήμερα σε χαμηλά δύο εδβομάδων, με τις μετοχές τραπεζών και τεχνολογίας να δέχονται σφυροκόπημα. 

Αν και τόσο η Επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ όσο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, εξέφρασαν ελπίδες ότι μετά τις επαφές στην Ουάσινγκτον οι ΗΠΑ θα εξαιρέσουν τελικά την Ευρωπαϊκή Ένωση από τους δασμούς, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν χάσει κάθε όρεξη για έκθεση στο ρίσκο. 

Στις 14:50 ώρα Ελλάδος ο δείκτης Stoxx Europe 600 παρουσιάζει πτώση 1,4% στις 369  μονάδες. Ο επιμέρους δείκτης του τραπεζικού κλάδου με «βουτιά» 2,5% κυμαίνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών. Απώλειες σχεδόν 2% και για τον κλάδο τεχνολογίας. 

Τα ταμπλό δείχνουν βαθύ κόκκινο ανά την Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,3%, ενώ εντονότερες είναι ακόμη οι πιέσεις στις μετοχές της Ευρωζώνης. Ο DAX στη Φρακγφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφουν πτώση 1,6% έκαστος, ενώ σε ποσοστό 1,7% υποχωρεί ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι απώλειες είναι πιο περιορισμένες, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί αυτή την ώρα 0,7%. Η αξία των συναλλαγών κυμαίνεται κοντά στα 33 εκατ. ευρώ. 

Στην αγορά συναλλάγματος μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το αμερικανικό δολάριο, μετά την απόφαση της FED να αυξήσει τα επιτόκια και να δώσει σήμα για τουλάχιστον ακόμη δύο αυξήσεις μέσα στο έτος. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,2% έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού, με την ισοτιμία στο 1,2312 δολάρια ανά ευρώ. Καταγράφει επίσης κέρδη 0,6% έναντι του ιαπωνικού γιεν, ενώ είναι επίσης οριακά ενισχυμένο έναντι της στερλίνας και του ελβετικού φράγκου.  

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα