Intesa, Sanpaolo: Συζητούν τη συγχώνευσή τους

Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση των διοικητικών τους συμβουλίων
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 13:44

ΣΚΕΨΕΙΣ για πιθανή συγχώνευση κάνει η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ιταλίας, Banca Intesa SpA και η μικρότερη ανταγωνίστριά της, Sanpaolo IMI SpA.

«Το θέμα θα τεθεί στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, τα οποία θα συναντηθούν στα τέλη αυτής της εβδομάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο τραπεζών, προς το Χρηματιστήριο της Ιταλίας. Οι μετοχές της Intesa με έδρα το Μιλάνο, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 6,2%. Οι μετοχές της Sanpaolo, που εδρεύει στο Τορίνο, σημείωσαν άνοδο 4,9%.

Η Sanpaolo, με χρηματιστηριακή αξία 28,6 δισ. ευρώ (36 δισ. δολ.) είπε τον Ιούνιο ότι προσέλαβε την Citigroup Inc. ως σύμβουλο σε μία πιθανή συμμαχία, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού στην Ιταλία, απειλεί την ανάπτυξη. Η UniCredit SpA ξεπέρασε την Banca Intesa και κατέστη η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, μετά την περυσινή εξαγορά της γερμανικής HVB Group, αντί του ποσού των 19 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Intesa αναρριχήθηκαν έως 29 σεντς, φθάνοντας στα 4,96 ευρώ η μία στις 11:54 π.μ. στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε περίπου 34 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της Sanpaolo, της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας της Ιταλίας, κινήθηκαν ανοδικά φθάνοντας τα 15,38 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα