Σε υψηλά 21 ετών το spread γερμανικών- αμερικανικών ομολόγων

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 11:16
UPD:11:18
REUTERS/LUCAS JACKSON

Στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 21 χρόνια έχει ανοίξει σήμερα η ψαλίδα ανάμεσα στις αποδόσεις αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων μικρής διάρκειας. Η διαφορά αυτή αντανακλά την απόκλιση στην πορεία της νομισματικής πολιτικής στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Την ώρα που η FED ετοιμάζεται να αυξήσει σήμερα το βασικό επιτόκιο δανεισμού και να δώσει σήμα για δύο ή τρεις ακόμη αυξήσεις μέσα στο έτος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να κάνει το πρώτο βήμα στα επιτόκια στα μέσα του 2019. 

Η απόδοση του αερμικανικού κρατικού ομολόγου διετούς διάρκειας σκαρφάλωσε σήμερα το πρωί στο 2,35% τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών. Την ίδια ώρα η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού κινείται σε αρνητικό έδαφος, στο -0,57%. To spread των 292 μονάδων βάσης είναι το πλέον διευρυμένο από το 1997. 

Η Federal Reserve αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της απόψε, στις 20:00. Η αγορά περιμένει, ωστόσο, με μεγαλύτερο ακόμη ενδιαφέρον την συνέντευξη Τύπου, του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ. Η αβεβαιότητα για τα όσα θα επισημάνει είναι υψηλή δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά, που θα βρεθεί ενώπιον των δημοσιογράφων από τότε, που ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα